• Sport: shorttrack
  • Woonplaats: Groningen
  • Leeftijd: 20

Allereerst wil ik nogmaals zeggen dat mijn ouders en ik heel blij zijn met de schenking. In Oberstdorf kregen we te horen dat ik de uitverkorene was. Ik heb het geld gebruikt om daar ter plekke een nieuwe helm te kopen bij de Sebra stand. Mijn helm was al 10 jaar oud, mijn eerste nog, en was wat achterhaald. De helm die ik nu heb zit veel beter en is ook veel veiliger.

Ook zijn er vervoerskosten van betaald en nog wat hotelkosten. De internationale wedstrijden die ik rij zijn vooral de Starclass wedstrijden, waarvan er bijna altijd 1 in Nederland is gelukkig. Afgelopen seizoen waren de Starclass wedstrijden in Davos, Zwitserland en Oberstdorf in Duitsland en de laatste was in Leeuwarden.

Als junior B1 heb ik het best goed gedaan en ben ik met een 17de plek van de 32 geëindigd. Dit zijn de beste rijders uit Europa die hier aan meedoen. De Starclass is altijd van vrijdag tot en met zondag, met een eventuele training op donderdagavond om het ijs te leren kennen.

In maart was het NK junioren en hier mocht ik ook aan meedoen. Op de 1500m heb ik een mooie 4de plek kunnen behalen en in het algemeen klassement over de 3 afstanden en een superfinale ben ik uiteindelijk 5de geworden.

Afgelopen jaar zat ik bij iSKATE in de shorttrackploeg. Deze is dit jaar opgeheven en ik ben toegevoegd bij het Gewest Groningen Drenthe. Het Gewest heeft al de rijders overgenomen die dit ook wilden. Gelukkig kan ik dus op het zelfde niveau verder sporten.

Mijn ambitie is nog steeds de topsport en ik heb op mijn nieuwe school ook de mogelijkheden gekregen om dit ook te mogen blijven doen. Dit jaar had ik examens gedaan voor VMBO-TL en mijn vervolgopleiding zal zijn Technicus Engineering aan het Noorderpoort. De komende jaren hoop ik mezelf flink te verbeteren en ben dus ook met een strak schema de zomer in gegaan.

In juli gaan we weer op het zomer ijs in Thialf trainen, 3x in de week. Daarbuiten om fiets ik veel en doe aan kracht en techniek trainingen.
Mijn helm zal altijd een aandenken zijn aan jullie, ook Sjinkie en Daan, de toppers van de NTS, rijden hier mee  . Ik ben nu aan het sparen voor custom schoenen van Groothuis zodat ik nog een beter gevoel heb met het ijs, mijn voeten zijn uitgegroeid dus het kan.

Een hele vriendelijke groet van Roos Antonissen.