Het wordt een groot sportfeest, de Benefiet Avond van de John Schokker Foundation komende zaterdag 17 november in restaurant De Paalkoepel aan de Meerweg in Haren aan het Paterswoldsemeer.

De Benefiet, powered by MAKRO Groningen, staat in het teken van de doelstelling van de Foundation: het stimuleren van jong topsporttalent uit de regio Groningen.

Er komen zo’n 100 gasten uit bedrijfsleven, sport- en artiestenwereld. Rond een uitgebreid diner is een Het is een zeer gevarieerd programma opgebouwd, gepresenteerd dooir Erben Wennemars.

Naast veel entertainment is er onder meer een forum over Jeugd en Topsport. Forumleden zijn Marije Gemser, Adriaan Helmantel, Karin Kienhuis en Jean Driessen, allen bekenden uit de sportwereld. Gespreksleider is Erben Wennemars die ook vertelt over zijn Top sportcarrière.

Wat het Gronings topsporttalent betreft (want daar gaat het uiteindelijk allemaal om): 4 toptalenten worden op deze avond wellicht aan een sponsor gekoppeld. Ook wordt de lijst van Toewijzing 2019 aan de geselecteerde 17 topsporttalenten uit de regio openbaar gemaakt. Ze komen uit in 11 sporten. De toegewezen kandidaten krijgen een dezer dagen uiteraard eerst zelf bericht.

John Schokker maakt aan het eind van de avond de opbrengst van de Benefiet bekend. Die komt ten goede aan het budget voor topsporttalent in 2019.