Arjan Ebbinge

Voorzitter

Als geboren Veendammer en getogen stad-Groninger heeft Arjan Ebbinge (06-12-1974) nog altijd hart voor de sport in de provincie Groningen. Hij is tegenwoordig verbonden aan de Vereniging van Contractspelers (VVCS) Nederland, woont in Nijmegen, maar heeft nog altijd veel met zijn Groninger roots. Daarom reageerde hij meteen positief op het verzoek om voorzitter te worden van de jonge John Schokker Foundation.

“De Foundation wil namelijk de talenten op allerlei niveaus net dat beetje ondersteuning verlenen dat hen verder helpt richting een volgende stap in hun carrière. Een beetje geluk dus. Waarbij het niet direct uitmaakt op welk niveau zij actief zijn.”

Volgens Ebbinge namelijk is naast talent vooral doorzettingsvermogen nodig en af-en-toe- een beetje geluk. “Eén van de criteria waarop gebaseerd wordt of een iemand in aanmerking komt voor ondersteuning, is of hij of zij heeft laten zien te beschikken over het doorzettingsvermogen om dat geluk af te dwingen.“

Als oud-voetballer en tegenwoordig voetbalbestuurder weet Arjan waar hij het over heeft. “Mijn voetbalcarrière is begonnen in Groningen bij De Vogels en Velocitas. Om vervolgens via GVAV Rapiditas bij FC Groningen terecht te komen. Voor mijn gevoel werd ik veel te laat gescout. Ik was immers al 18 jaar en al mijn vroegere ploeggenootjes speelden al vanaf hun 15e of 16e jaar bij de FC.”

Bij de amateurs was hij meestal middenvelder, maar zag jeugdscout Martin Koeman een verdediger hem en kreeg hij alsnog een kans. “Mede daardoor heb ik een mooie professionele voetbalcarrière gehad, die mij langs BV Veendam, sc Heerenveen, Helmond Sport, NEC, RBC en FC Den Bosch heeft gevoerd. Uiteindelijk heb ik 300 wedstrijden gespeeld en ook in de Champions- en Europa League.”

Dat was aan Martin Koeman te danken, maar vervolgens ook aan zijn eigen doorzettingsvermogen en af-en-toe een beetje geluk op het juiste moment. Sommigen zeggen dat je geluk afdwingt. Ik ben het daar mee eens. Daarom wil ik me graag inzetten voor de John Schokker Foundation.”