Jan Schuil

Jan Schuil

Penningmeester

Toen John Schokker hem informeerde over de filosofie en doelstelling van de Foundation, werd Jan Schuil (25-03-1967) meteen enthousiast. Hij zei dan ook ‘ja’ op de vraag om als penningmeester aan de slag te gaan.

“Het mooie van deze Foundation vind ik dat talenten die door bijvoorbeeld financiële redenen net niet de mogelijkheid hebben zich verder te ontwikkelen, nu die kans wel krijgen waardoor ze dezelfde kansen krijgen als de concurrenten die wel die mogelijkheid hebben.”

Jan is geboren en getogen in Groningen en woont daar met zijn vrouw Loes Schuil-Koolma.

In het dagelijks leven is hij o.a. 26 jaar werkzaam geweest bij KPN in Groningen met name in de functie van functioneel beheerder.
Tevens is hij een aantal jaren penningmeester van een skybox bij FC Groningen geweest tot 1 april 2020. Sinds 1 februari 2021 is Jan werkzaam als senior functioneel beheerder bij DUO in Groningen.

Schuil is vooral ontwikkeld in communicatie/promotie. “Mijn hobby’s zijn sport in de breedste zin van het woord en fotografie. Ik heb een eigen website waarop foto’s die ik gemaakt heb kunnen worden besteld/bekeken (fotoschuil.nl). Sinds 1999 ben ik de webmaster van Velocitas 1897, daarnaast heb ik websites gemaakt voor onder meer de trainingsritten wielrennen op sportpark Corpus den Hoorn en heteluchtballon evenementen”.

Als 7-jarig jongetje werd Jan al lid van de Groninger voetbalvereniging Velocitas 1897 waar zijn vader tot zijn overlijden 52 jaar lid van was. Zelf is hij sinds 01-01-1975 lid van deze roemruchte club die in 1934 de KNVB-beker wist te winnen door Feyenoord met 3-2 te verslaan.

Bij Velocitas 1897 speelde Jan in alle jeugdselecties en speelde één jaar bij de selectie 15-16 jaar van de provincie Groningen met o.a. Aron Winter en Marco Waslander waarvan de oud-doelman van FC Groningen Azing Griever trainer was met Herman Hazeveld als leider.

Na zijn jeugd speelde hij voornamelijk in het tweede elftal van ‘Velo’ en soms in het eerste (zondag en zaterdag).