Jan Schuil

Penningmeester

Toen John Schokker hem informeerde over de filosofie en doelstelling van de Foundation, werd Jan Schuil (25-03-1967) meteen enthousiast. Hij zei dan ook ‘ja’ op de vraag om als penningmeester aan de slag te gaan.

“Het mooie van deze Foundation vind ik dat talenten die door bijvoorbeeld financiële redenen net niet de mogelijkheid hebben zich verder te ontwikkelen, nu die kans wel krijgen. Waardoor ze dezelfde kansen krijgen dan de huidige toppers die wel die mogelijkheden hadden.”

Jan is geboren en getogen in Groningen, maar woont nu met zijn vrouw Loes Schuil-Koolma in Eelde.

In het dagelijks leven is hij al ruim 23 jaar werkzaam in de ICT branche bij KPN in Groningen als functioneel beheerder/proces ketenmanager
Tevens is hij penningmeester van een skybox bij FC Groningen.

Schuil is vooral ontwikkeld in communicatie promotie. “Mijn hobby’s zijn sport in de breedste zin van het woord, vooral fotografie. Ik heb een eigen website. Al jarenlang ben ik ook de webmaster van Velocitas 1897. Daarnaast heb ik websites gemaakt voor onder meer de trainingsritten wielrennen op sportpark Corpus den Hoorn en heteluchtballon evenementen”.

Als 7-jarig jongetje werd Jan al lid van de Groninger voetbalvereniging Velocitas 1897 waar zijn vader tot zijn overlijden 52 jaar lid van was. Zelf is hij ruim 42 jaar lidmaatschap van deze roemruchte club.

Bij Velocitas 1897 speelde Jan in alle jeugdselecties en speelde één jaar bij de selectie 15-16 jaar van de provincie Groningen met onder anderen Aron Winter en Marco Waslander en waarvan de toen bekende Azing Griever trainer was met Herman Hazeveld als leider.

Na zijn jeugd speelde hij voornamelijk in het tweede elftal van Velo en soms in het eerste.