Wytze Kooistra

Voorzitter

Wytze Kooistra is een geboren Drent (03-06-1982, Westerbork) met Friese roots en heeft een groot deel van zijn carrière gevolleybald voor Lycurgus Groningen. Een echte Noorderling dus. Na zijn actieve carrière heeft hij zich met zijn vrouw Anouk en 2 kinderen weer gevestigd in Drenthe.

Tegenwoordig werkt hij parttime in het organisatieteam van SAMEN Lycurgus, geeft hij trainingen aan zijn oude clubs (VC Sleen en Sudosa-Desto Assen) en heeft hij zijn eigen kledingmerk, WOW Sportswear. Bovendien is hij penningmeester van het Volksfeest in Noord Sleen, een evenement dat eens in de vier jaar plaatsvindt. Daar komt nu dus het voorzitterschap van de John Schokker Foundation bij.

“Toen Dick Heuvelman mij polste om wat voor de sport in het Noorden te betekenen middels de John Schokker Foundation, kwamen twee zaken die mij na aan het hart liggen mooi samen. Enerzijds dat het in mijn ‘regio’ is en anderzijds de ondersteuning van jeugdig talent.

Via de clubs VC Sleen, Sudosa Assen, Lycurgus Groningen en Dynamo Apeldoorn ben ik in het buitenland beland. Daar heb ik tien jaar professioneel gevolleybald bij onder meer Trento, Rome, Modena (Italië), Belchatow, Radom (Polen), Molfetta (Italië) en Olympiacos (Griekenland).

Daarnaast heb ik ook meer dan tien jaar deel uitgemaakt van het Nederlands Team. Ik heb 252 interlands gespeeld en ook nog vele jeugdinterlands. Daardoor heb ik veel van de wereld mogen zien, van Europa tot Azië tot (Zuid-)Amerika, tot aan het Midden-Oosten en Rusland toe. Graag wil ik van die ervaring wat teruggeven aan de talenten van de toekomst.

In mijn jeugd heb ik zo’n beetje alle jeugdselecties doorlopen: Drentse selectie, steunpunttrainingen, Jeugd Oranje en Jong Oranje. In mijn tijd was dat, naast alle reiskosten voor mijn ouders, veelal gratis. Tegenwoordig hebben de bonden steeds minder financiële middelen en moeten de (jeugdige) sporters steeds meer zelf bijdragen. Ik zie in de John Schokker foundation dan ook een mooi initiatief om talent, dat om financiële redenen dreigt af te haken of zich niet optimaal kan ontwikkelen, vooruit te helpen.

Heb jij talent en ambitie en kun je wel wat hulp gebruiken? Klop dan gerust eens aan bij de John Schokker Foundation en wie weet kunnen we jou meehelpen met het verwezenlijken van jouw dromen!”