• Sport: judo
  • Woonplaats: Paterswolde
  • Leeftijd: 22

In december 2017 heb ik van het John Schokker Foundation een financiële bijdrage voor mijn topsport carrière mogen ontvangen. Ik was erg blij dat ik dit heb mogen ontvangen en heb dit gebruikt voor een trainingsstage in Berlijn.

Deze trainingsstage vond plaats van 27 tot en met 30 december 2017. De trainingsstage werd bezocht door veel buitenlandse judoka’s en ik heb mij hier goed kunnen ontwikkelen, zowel op fysiek als mentaal gebied. Daarnaast is dit een erg goede voorbereiding geweest op het nieuwe seizoen. Ik denk dat deze stage ook invloed heeft gehad op de resultaten die ik dit seizoen heb behaald, zoals een 1e plaats op Antwerpen Open en een top 7 klassering bij het NK junioren.

De trainingsstage was uiteindelijk iets goedkoper dan verwacht, doordat we eten in het hotel kregen. Hierdoor had ik nog een gedeelte van de financiële bijdrage over. Dit geld heb ik besteed aan andere toernooien, in binnen- en buitenland en heb ik hier nog een gedeelte van een andere trainingsstage in Berlijn, in April 2018, mee kunnen betalen.

Het seizoen 2017-2018 is nu wel ten einde, maar ik ben zeker nog niet klaar. Ik ga nu nog hard door trainen voor het volgende seizoen, omdat ik begin september alweer deelneem aan het NKT. Dit is het plaatsingstoernooi voor het NK senioren en ik wil mij graag plaatsen voor dit NK. Verder zal ik mijzelf blijven ontwikkelen en hoop ik dat ik mijn langere termijn doelen zal gaan halen. Ik weet nog niet hoe het volgend seizoen precies zal gaan lopen, omdat ik dan ga beginnen met studeren, maar ik zal zeker nog vol door blijven judoën op hoog niveau.

Ik vond de financiële bijdrage van het John Schokker Foundation erg fijn, omdat ik hierdoor heb kunnen deelnemen aan de trainingsstage in Berlijn. Ik vond dat de procedure erg soepel is verlopen. Ik had het geld redelijk snel ontvangen en heb geen aanmerkingen hierover.