De korfbal talentendag gisteren op het sportcomplex in Hoogkerk is zeer geslaagd. Het programma van de gezamenlijke organisatie van Nic./Makelaardij Schokker en de Korfbalvereniging Hoogkerk was vooral gericht op de korfbaljeugd.

De clinic op het buitenveld trok ruim 50 meisjes en jongens in de verschillende leeftijdsgroepen. Vooral de aanwezigheid daarbij van enkele korfbal internationals was een extra stimulans voor de jeugd.

Na de middag speelde Jong Oranje in de sporthal een wedstrijd tegen een noordelijke korfbalselectie. Bij wijze van experiment werd de speeltijd verdeeld in 6 x 10 minuten. Zo’n 300 toeschouwers zagen dat de noordelijke selectie taai tegenstand bood, maar uiteindelijk won Jong Oranje met 5-1. Het team van coach Kees Vlietstra bereid zich voor op het WK verder in dit jaar in Budapest.

Voor de wedstrijd hield Vlietstra nog een korte inleiding voor genodigden in aanwezigheid van beide teams. Daaruit ontstond een levendige discussie over de ontwikkeling van topsport in het algemeen en van korfbal in het bijzonder.

Voorzitter Arjen Ebbinge van de John Schokker Foundation zette vervolgens uiteen wat de doelstellingen zijn van deze organisatie en wat de verdere ontwikkelingen zijn.

Als onderdeel van het programma waren op het buitenterrein van de sporthal verschillende leuke activiteiten georganiseerd.

Al met al dus een geslaagd initiatief van de korfbalclubs onder leiding van Nic.-voorzitter Wiebe van der Ploeg en vele vrijwilligers. Met ook nog een aantrekkelijke opbrengst voor de John Schokker Foundation. Want € 1.000 daarvan wordt overgedragen aan de Foundation die zich inzet voor ondersteuning van talentvolle jeugdsporters uit de regio Groningen.