• Sport: schaken
  • Woonplaats: Groningen
  • Leeftijd: 19

Ik was erg verheugd toen ik hoorde dat ik in aanmerking voor dit jaar kwam voor financiële steun van de John Schokker Foundation. Hier was ik heel blij mee, want ik ben een zeer actieve schaker en mijn toernooiactiviteiten kosten veel geld. Daarnaast krijg ik ook training, die uiteraard eveneens betaald moet worden. De financiële hulp van de John Schokker Foundation kwam op een zeer passend moment en ik koos ervoor om de beurs te besteden aan een masterclass van GM (grootmeester) en veelvoudig Nederlands kampioen Loek van Wely. Dat was een zeer leerzame en interessante masterclass waar ik veel heb geleerd. Het was bijzonder indrukwekkend om met een grootmeester te werken, waardoor ik inzicht in de werk- en denkwijze van een schaker op het hoogste niveau kreeg. Wat ik heb geleerd heb ik ook geprobeerd toe te passen in mijn toernooien.

Bij mijn schaakclub Staunton in de stad Groningen heb ik mijn kampioenschap van vorig jaar, toen ik de jongste clubkampioen ooit bij de senioren werd, weten te prolongeren en tevens werd ik Rapidkampioen (20 minuten per partij).

In de KNSB-competitie voor teams speelde ik meestal op bord 1 met een score van 5,5 uit 8 (3 winstpartijen, 5 keer remise en 0 keer verloren).

Ik zit op de Topsport Talentschool Groningen en ook dit jaar deed ik samen met drie andere scholieren mee aan de Nederlandse Kampioenschappen voor Voorgezet Onderwijs. We hadden de favorietenrol, die we ook wisten te bewijzen door kampioen te worden in de finale. In hetzelfde weekend deed ik mee aan een vierkamp-toernooi op het TATA Steel Chess Tournament in Wijk aan Zee.

Een selectie van mijn activiteiten tot nu toe in 2018: in januari speelde ik naast TATA in het NordWest Cup in Bad Zwischenahn in Duitsland. In februari speelde ik het Noteboom-toernooi in Leiden. In maart speelde ik in Delft, in mei speelde ik Limburg Open (Maastricht), en in juni speelde ik drie toernooien: het OKU in Utrecht, het Leids Jeugd Weekendtoernooi en het HSG Open (Hilversum). Daarna speelde ik het Nederlandse Jeugdkampioenschap in Assen. In juli speelde ik twee toernooien in het buitenland: Glorney Cup in Schotland en een toernooi in Metz, Frankrijk. Begin augustus nam ik deel aan de Open Nederlandse Jeugdkampioenschappen in Borne. In Groningen ben ik Jeugdkampioen en Rapidkampioen bij de senioren.

Op de site van mijn schaakclub Staunton staan vaak verslagen van mijn toernooien: www.sgstaunton.nl