• Sport: Rolstoelrugby
  • Woonplaats: Haren
  • Leeftijd: 24

Terugblik oktober 2017 – juni 2018
In oktober 2017 is het Nederlands rolstoelrugbyteam Europees Kampioen geworden van de Divisie C. In de finale hebben we gewonnen van Rusland wat echt een knappe prestatie is.

Ons grote doel is nu; de finale halen van de Europees kampioenschap divisie B in de herfst van 2018. (datum en plaats zijn nog niet bekend) Daarmee behalen we een plaats in Divisie A. Vervolgens wordt er dan een selectieprocedure voor landen uit de A divisie vastgesteld voor de Paralympics.

Met het Nederlands team trainen we nu elk weekend op zaterdag in Amsterdam. (vorig jaar was dit 1 x per twee weken) Ook hebben we meegedaan aan buitenlandse toernooien o.a. in Denemarken en Frankrijk. Daar hebben we wedstrijden gespeeld tegen ploegen uit de A divisie en mooie resultaten gescoord. Ten opzichte van vorig jaar zijn we zeker dichter bij de top gekomen, maar zijn er nog niet, want ook de tegenstanders ontwikkelen zich verder.

Persoonlijk kan ik terugzien op een goed jaar. Ik train zo’n 20 tot 24 uur per week. Ik heb me verder ontwikkeld als rolstoelrugbyer, vooral mijn snelheid, scorend vermogen, tactisch inzicht en balvaardigheid zijn nog verder verbeterd. Mijn trainers zijn tevreden over mijn voortgang. Ik behoor tot de beste spelers van het team.

In april heb ik een duimblessure gehad en moest een paar week rust houden wat baloefeningen betreft. Gelukkig behoort dat nu weer tot het verleden.

De financiële bijdrage van 500 euro van de John Schokker Foundation heb ik gebruikt voor reis- en verblijfkosten naar trainingen en (buitenlandse) toernooien. Het totale budget voor mijn sportbeoefening bedraagt meer dan 10.000 euro per jaar.

Ook op school gaat het goed. Ik ga (waarschijnlijk) over naar het derde leerjaar van Sport en Bewegen niveau 4.

In uw mail vraagt u naar feedback wb de procedure. Ik neem aan dat u hiermee de aanmeldingsprocedure bedoeld. De aanmeldingsprocedure was mij duidelijk.

Ik zal u in het najaar informeren over de resultaten op het Europees Kampioenschap van de divisie B.

Nogmaals hartelijk dank en veel succes met de nieuwe lichting!