Benefiet levert € 31.167 op voor Gronings sporttalent

De Benefiet Avond van de John Schokker Foundation voor Gronings sporttalent heeft zaterdag ruim € 31.167 opgebracht. Dat maakte John Schokker bekend aan het eind van de avond. Het bedrag komt ten goede aan het budget voor topsporttalent uit de regio Groningen.

Het was een groot sportfeest in De Paalkoepel aan het Paterswoldsemeer. De Benefiet stond in het teken van de doelstelling van de Foundation: het stimuleren van jong topsporttalent uit de regio Groningen. Daarvoor werd dus geld ingezameld.

Zo’n 100 gasten uit bedrijfsleven, sport- en artiestenwereld genoten een uitgebreid diner, aangeboden door MAKRO Groningen, omlijst met een gevarieerd programma, gepresenteerd door Erben Wennemars.

Vier geselecteerde toptalenten van de jaargang 2018 van de Foundation werden aan een sponsor gekoppeld. Dat zijn rostoelrugbyer Jop van der Laan, schaker Jonas Hilwerda, judoka Marit Kamps en tennisser Niels Visker.

Ook werd de lijst 2019 van ondersteuning van 17 topsporttalenten uit de regio Groningen openbaar gemaakt. Ze komen uit in 11 sporten.

Er waren optredens van Wia Buze (met onder meer het Gronings volkslied) en de band The Full Minties.

Een forum met Marije Gemser, Adriaan Helmantel, Karin Kienhuis en Jean Driessen, allen thuis in de topsportwereld, discussieerde met Erben Wennemars over Jeugd en Topsport. Wennemars vertelde nog iets over de aspecten van een over zijn top sportcarrière.

Foto’s: Fotoburo FPS