• Sport: judo
  • Woonplaats: Veendam
  • Leeftijd: 21

In het seizoen 2017-2018 is er veel gebeurd. We zijn veel naar het buitenland geweest voor toernooien, maar ook voor stages. Op die stages krijg je de mogelijkheid veel randori’s te maken met je tegenstanders van over de hele wereld die je dus ook treft op de buitenlandse toernooien. Zo kun je je goed voorbereiden op de grote toernooien. Dit heb ik dus ook gedaan. Zo ben ik onder andere naar stages in Duitsland en Tsjechië geweest en heb daarvoor het geld van de John Schokker Foundation gebruikt en dat heeft goed geholpen.

Ik ben 2x Nederlands kampioen geworden, zowel bij de 18 als bij de -21. Ook tijdens te buitenlandse toernooien ging het heel goed. Ik heb dit jaar 3 ECC’s (European Cadet Cups) gewonnen in Fuengirola, Berlijn en Teplice. Ook heb ik de Thüringen pokal in Erfurt gewonnen. Omdat ik op deze toernooien goed heb gepresteerd heeft de judobond mij uitgenodigd deel te nemen aan het EK -18. Hier ben ik uiteindelijk 2e geworden.

Ook zijn we met de teamcompetitie tijdens het EK als tweede geëindigd. Tijdens deze buitenlandse toernooien kun je punten verdienen voor de World Ranking. Ik ben dit jaar als nummer 1 op de World Ranking geëindigd.