• Sport: tennis
  • Woonplaats: Lageland
  • Leeftijd: 20

Mijn naam is Niels Visker. Ik speel tennis vanaf het moment dat ik kon lopen. Ik kom uiteen tennisfamilie, mijn ouders spelen allebei en inmiddels mijn jongere broer ook.

Op dit moment combineer ik VWO en tennis. Dat betekent dat ik vrijstellingen krijg van school om mijn trainingen en toernooien zo goed mogelijk in te vullen. Volgend jaar ga ik examen doen en hoop me dan volledig op mijn sport te kunnen richten.

Dit seizoen bestaat vooral uit een combinatie van NRT (nationale ranglijsttoernooien senior), ITF onder 18 jaar, Nederlandse competitie en de Duitse competitie. Door deze mix hoop ik vooral me op te kunnen trekken aan het niveau wat boven me zit. De trainingen nemen zo’n gemiddeld 5 tot 6 dagen per week in beslag en worden verzorgd door de trainers van Tennis Team het Noorden.

Tijdens de NRT toernooien maak ik stapje voor stapje een lichte vooruitgang. In het dubbelspel tijdens het NRT van Emmen heb ik een mooi toernooi gedraaid met 1 van mijn competitiemaatjes Sander Jans. Daar verloren we uiteindelijk van de latere winnaars in de halve finale. Tijdens de enkelspelwedstrijden merk ik wel dat het niveau goed is, maar ik moet nog werken aan het spelen van de belangrijke momenten.

Tijdens de ITF toernooien merk ik dat wanneer ik tegen de betere jongens speel er dicht bij zit. Ik zou alleen meer van dit soort wedstrijden willen spelen. Hierdoor ga ik beter mijn draai vinden om deze wedstrijden nog beter te spelen. De komende maanden speel ik een mooie reeks ITF’s wat dichter bij huis. Verder weg spelen is op dit moment lastig in te vullen qua begeleiding en geld.

Tijdens de nationale competitie hebben we als 1e team van Cream Crackers een goed seizoen gedraaid. We zaten in een nek aan nek race met studentenclub TAM en zijn geëindigd in een gelijkspel uiteindelijk. Maar door het onderlinge resultaat, die in het voordeel was van TAM, hebben de studenten de promotie gekregen. Hierdoor volgend jaar geen Hoofdklasse voor ons. Ik heb zelf 11 van de 14 wedstrijden gewonnen. Dus ik had graag ervaring op willen doen in een klasse hoger. Erg jammer…

Nieuw voor mij dit jaar is het mee doen in de Duitse competitie. Ik heb contact gekregen met de coach van het Duitse Spvg Haste uit Osnabrück. De opzet is een beetje anders dan in Nederland. We spelen met alleen heren. zes enkelspelen en drie dubbels. Dus negen wedstrijden in totaal en dus altijd een winnaar en een verliezer.

Tot nu toe mijn beide enkels gewonnen. Helaas in het dubbelspel nog niet kunnen winnen. Ik speel meestal tegen wat oudere spelers en zij zijn over het algemeen wat ervarener in het dubbelspel. Deze zijn dus erg leerzaam voor mij. Via deze link een korte impressie van mijn eerste speeldag in Duitsland: https://gopro.com/v/JPwZPMNQXDro

Nu dus nog een paar weekjes school en dan lekker vakantie waarin ik met helemaal op tennis kan richten. Ik heb er zin in!