De John Schokker Foundation heeft 17 jonge sporttalenten uit de regio Groningen aangewezen voor ondersteuning in 2019. Ze komen uit in 11 sporten. Het bestuur van de Foundation heeft de Voordracht van de Beoordelingscommissie goedgekeurd en bekend gemaakt op de Benefiet Avond van de Foundation afgelopen zaterdag. Iedereen ontvangt binnenkort een document (Verklaring) waarin de afspraken meer gedetailleerd worden vastgelegd. Voor het jaar 2019 was evenals in 2018 een bedrag van € 10.000 beschikbaar.

Het zijn: tennisser Jacco Arends (15) Groningen, judo’er Max Benthem (16) Winschoten, schaker Eelke de Boer (15) Eelde, schaatser Sem Bodewes (14) Sappemeer, judo’ers Kylian Bulthuis (18) en Silvan Bulthuis (15) Oude Pekela, American Football-spelers Niek Bakker (16) Zuidhorn en Stijn van Dam (16) Eelderwolde, handbikester Melanie Helweg (18) Beerta, zeiler Rens van der Heiden (12) Paterswolde, atleet Tom Hendrikse (20) Assen, golfer Mart Karsenberg (18) Hoogezand, atleet Thomas Kwint (18) Loppersum, cable-waterskiër Ernesto Potze (16) Assen, paracyclist Rick Veldkamp (20) Roden, judoka’s Marin Visser (17) Groningen en Iris Westerhof (16) Groningen

Het bericht leverde meteen al enthousiaste reacties op van de sporttalenten:

Sem Bodewes: Wat een goed nieuws, ik ben hier super blij mee! Met deze ondersteuning hoop ik nog beter mijn doelen te kunnen bereiken. Heel erg bedankt, dit is een extra motivatie voor mij om nog harder te trainen want we hebben het erg nodig in de schaatssport. Nogmaals hartelijk dank.

Marin Visser: Heel hartelijk dank voor het toekennen van €500,- als ondersteuning van mijn traject als top sportend judoka. Ik ben er erg blij mee!

Ernesto Potze: Ontzettend bedankt!! Hier ben ik heel erg blij mee. In de planning zit een weekje trainingskamp in de Oekraïne. Mijn moeder zal de verklaring ondertekenen omdat ik zelf nog minderjarig ben. Nogmaals bedankt.

Mart Karsenberg: Ik ben blij en trots dat u en de foundation achter mij staan en mij willen helpen bij mijn ontwikkeling. Ik zie de formulieren graag tegemoet. Bedankt voor de steun en spreek u snel!

Tom Hendrikse: Mooi om te horen dat mijn aanvraag positief is behandeld! Erg mooi om te horen dat jullie mij willen helpen om mijn doelen te bereiken!

Melanie Helweg: Heel erg bedankt voor jullie bijdrage. Hier ben ik heel blij mee. Is het goed dat ik jullie logo gebruik om dit op facebook te zetten?

Bulthuis sr.: De jongens zijn blij met de toekenning. Kreeg gelijk appjes van ze. Top!