Rolstoelrugbyer Jop van der Laan uit Groningen kan toch voor Nederland uitkomen op het EK A-divisie in Denemarken dat volgende week woensdag begint. Jop kreeg enkele maanden geleden de ziekte van Pfeiffer, maar is daarvan sneller hersteld dan mocht worden verwacht.

“Jop heeft het de laatste maanden echt wel zwaar gehad en niet meedoen aan dat EK zou voor hem een hele teleurstelling zijn geweest. Maar hij heeft door zijn wilskracht al heel wat bereikt en is ook nu niet bij de pakken neer gaan zitten,” zegt zijn begeleidster Gerda Boersema.

De eerste poulewedstrijd van Nederland is tegen Zweden. Van der Laan zal dan zeker speelminuten krijgen, waarna van wedstrijd tot wedstrijd wordt bekeken hoe het dan verder gaat. Mede door zijn stimulerende rol promoveerde Nederland vorig jaar naar de A-divisie, het hoogste niveau in deze sport. Zijn grote doel is met Nederland in 2020 deelnemen aan de Paralympics in Tokio.

Jop van der Laan krijgt ondersteuning van de John Schokker Foundation en wordt dit jaar door tussenkomst van de Foundation gesponsord door Ristorante Mediterraneo Haren en Auto Vos Stadskanaal.