• Sport: judo
  • Woonplaats: Scheemda
  • Leeftijd: 19

Langs deze wil ik de John Schokker Foundation nogmaals bedanken voor de financiële steun die ik eerder dit sportjaar heb mogen ontvangen. De bijdrage van 400 euro is besteed aan een internationale trainingsstage in Berlijn. Deze stage vond plaats tussen de kerstdagen en de jaarwisseling en mede dankzij deze stage heb ik me goed kunnen voorbereiden op de tweede helft van het judoseizoen.

In de eerste helft van het afgelopen judoseizoen heb ik twee podiumplaatsen behaald op de nationale meetmomenten in Den Haag (3) en Hoofddorp (1). Mede dankzij de stage in Berlijn kwam ik in januari ook goed voor de dag op het derde meetmoment in Eindhoven, waar ik tweede werd. Daarna wachtte het Nederlands kampioenschap in Tilburg, waar ik een bronzen medaille heb veroverd.

Ondertussen waren ook de internationale meetmomenten van start gegaan. Helaas heb ik daar geen medailles kunnen winnen. In Bad Blankenburg (D) was ik vijfde, in Berlijn was er een zevende plek en in Teplice (CZ) werd ik snel uitgeschakeld. Daar heb ik ook een knieblessure opgelopen, waarna het seizoen er voor mij op zat. Ik ben nog wel uitgenodigd voor een internationale toernooi in Cluj-Napoca, maar door de blessure heb ik die moeten afzeggen.

Ondanks mijn blessure ben ik wel tevreden over het dit seizoen. Op alle nationale meetmoment en het NK heb ik een podiumplaats behaald. Internationaal heb ik wel stappen gemaakt in vergelijking met vorig seizoen. Uiteraard had ik graag ook in het buitenland op het podium willen staan, maar dat zat er nog niet in. Ik ben inmiddels op de weg terug van mijn blessure en heb de trainingen hervat.

Volgend seizoen, kom ik voor het laatst uit in de leeftijdscategorie -18. Daar wil ik goed voor de dag komen en hoop dan aansluiting te vinden bij de internationale top.