De John Schokker Foundation vierde dinsdag 9 januari het alweer eerste bestaansjaar. Dat gebeurde in de Rietschans aan de Meerweg door vrijwel alle 20 leden die bij de Foundation betrokken zijn. De Foundation zet zich in voor versterking van het prestatieklimaat voor jonge sporttalenten in Stad en provincie Groningen. Voor dit eerste jaar 2018 konden 18 jonge sporttalenten financieel ondersteund worden en die zijn zeer enthousiast daarover. Hun reacties worden verzameld en binnenkort geplaatst op de website van de Foundation.

Naamgever en sponsor John Schokker zette uiteen wat de verdere plannen zijn. De Commerciële Commissie is al aan de slag om meer financiële armslag te krijgen. Het streven is via allerlei activiteiten en fondswerving het budget van € 10.000 in eerste instantie te verhogen richting € 25.000 voor 2019. Ook wordt bekeken of op termijn de breedtesport kan worden bediend in het kielzog van de topsport.

De eerste plannen zijn een provinciale Toertocht in juni door Groningen, een grote Benefietavond in november bij Makro Groningen en aan enkele andere opties wordt gewerkt.

De Beoordelingscommissie gaat binnenkort het eerste jaar evalueren en stelt dan ook de procedure vast voor de aanvragen 2019.

Al het nieuws over de ontwikkelingen komt op website van de Foundation.

Op de foto de verzamelde leden van de Foundation: beneden (v.l.n.r.): Jan Schuil (penningmeester), Arjan Ebbinge (voorzitter), Hans Robben (Beoordelingscommissie), Ger van Gelder (voorzitter Commerciële Commissie en drijvende kracht Stafbureau), Johan Toren (B.C.), Joram van Doorn (C.C.) en Wim Miedema (directeur Makro Groningen).

Midden: Henk de Haan (C.C.), Dick Heuvelman (B.C.), John Schokker (sponsor en secretaris), Jack Suiveer (B.C.) en Eddie Walda (C.C.).

Boven: Wiebe van der Ploeg (C.C.), Eddy Poppema (C.C.) en Rob de Waard (voorzitter B.C.).

Op de foto ontbreken Karin Kienhuis (B.C.) en Thijs Rondhuis (C.C.).