De Toertocht Ronde van Groningen trok afgelopen zondag 3 juni bijna 300 toerracers. Het was ook zeer geschikt weer voor een toertocht. Het was ’s morgens om negen uur al snel een drukte van belang in de permanence in het mooie, nieuwe clubhuis van het organiserende NWVG op sportpark Corpus den Hoorn waar start en finish waren. De afstanden waren 80 km. en 150 km., grotendeels over het parcours van de Ronde van Groningen. In Warffum was de ravitaillering bij café Het Speislokaal en de meeste deelnemers namen daar een korte pauze om zich even te laven.

Dat mooie aantal deelnemers is even zo mooi voor de Foundation, want een deel van de opbrengst van de tocht gaat naar de John Schokker Foundation voor talentontwikkeling van jonge sporters. Deze toertocht werd namelijk in ere hersteld door een initiatief van wieler- organisator Thijs Rondhuis en makelaar John Schokker. De Foundation kan bijna € 600 tegemoet zien.

Rondhuis spreekt van een succes. “De laatste toertocht was al weer drie jaar geleden. Het aantal deelnemers schommelde altijd tussen de 120 en 160, met 297 deelnemers kunnen we nu dus tevreden zijn.”

Maar de NWVG wil dit evenement graag continueren en vooral groter maken, hoewel de kalender met toertochten overvol is. “Belangrijk is het een aantal jaren op dezelfde datum te organiseren, zodat er herkenbaarheid ontstaat en fietsers de tocht automatisch in hun planning opnemen. Daarom zullen we eind dit jaar de plannen voor komend jaar vorm geven,” aldus Rondhuis.