De hernieuwde wielertoertocht Ronde van Groningen wordt zondag 2 juni voor de tweede keer gehouden. Deze tocht was altijd een bekend fenomeen, maar werd enkele jaren niet meer georganiseerd. Vorig jaar werd de toertocht Ronde van Groningen door organisator NWVG echter in ere hersteld met meteen al bijna 300 deelnemers.
De NWVG wil dit evenement daarom graag continueren en vooral groter maken, hoewel de kalender met toertochten overvol is. “Belangrijk is het een aantal jaren op dezelfde datum te organiseren, zodat er herkenbaarheid ontstaat en fietsers de tocht automatisch in hun planning opnemen. Daarom dus evenals vorig jaar weer begin juni,” zegt NWVG-organisator Thijs Rondhuis.
De organisatie verwacht dus meer deelnemers dan vorig jaar en dat is ook mooi voor de John Schokker Foundation die jong Gronings sporttalent ondersteunt. Want de opbrengst komt ten goede aan de Foundation. Vorig jaar was dat het mooie bedrag van bijna € 600.

Er is voor 2 juni weer een fraaie provinciale route uitgezet over de afstanden 80 km. en 150 km. Start en finish zijn bij het clubhuis van NWVG op het sportpark Corpus den Hoorn in Groningen. Deelname bij voorinschrijving kost € 7.50 en op de dag zelf € 10. Alle verdere informatie staat op de website rondevangroningen.com.

De inschrijving staat inmiddels open via de link https://www.fietssport.nl/details/toertocht/id/48259