De aanmeldingstermijn voor een aanvraag voor ondersteuning door de John Schokker Foundation in 2019 is afgesloten. De laatste aanmeldingen van jonge, ambitieuze sporttalenten uit de regio Groningen, kwamen op de slotdag zondag 30 september binnen. Alle aanvragers ontvingen bericht van ontvangst. Het totaal kwam uit op 31, bijna evenveel als voor het huidige jaar 2018. Het aantal bedreven sporten is zeer divers, namelijk 15: American Football, atletiek, golf, gymnastiek, judo, rugby, schaatsen, schaken, tennis, tafeltennis, turnen, waterskiën, wielrennen, zeilen en zwemmen.

De Beoordelingscommissie bekijkt op 8 oktober of de aanvragen aan de voorwaarden voldoen en maakt dan een eerste schifting. Het kan zijn dat de commissie contact opneemt met enkele kandidaten om tot een goed oordeel te kunnen komen.

Begin november volgt dan de definitieve toekenning aan de hand van het beschikbare budget. De uitslag is medio november bekend. De aanvragers krijgen daarna persoonlijk bericht van toekenning of afwijzing. Over de uitslag wordt niet gecommuniceerd.

De afspraken met de gelukkigen worden vervolgens in een formele Verklaring vastgelegd.