De aanmeldingstermijn voor een aanvraag voor ondersteuning door de John Schokker Foundation in 2020 is afgesloten. De laatste aanmeldingen van jonge, ambitieuze sporttalenten uit de regio Groningen, kwamen op de slotdag maandag 30 september binnen. Alle aanvragers ontvingen bericht van ontvangst. Het totaal kwam uit op 31, evenveel als voor het huidige jaar 2019. Het aantal bedreven sporten is ook weer zeer divers, namelijk 16: American Football (1), atletiek (2), bowlen (1), cablewakeboarding (1), gymnastiek (1), judo (4), karate (1), motorracen Super Cup (1), schaatsen (3), tafeltennis (3), teakwondo (1), tennis (4), turnen (1), wielrennen (2) en volleybal (5).

De Beoordelingscommissie bekijkt op 14 oktober of de aanvragen aan de voorwaarden voldoen en maakt dan een eerste schifting. Het kan zijn dat de commissie daarna contact opneemt met enkele kandidaten om tot een goed eindoordeel te kunnen komen.

In de loop van november volgt dan de definitieve beslissing. Iedereen krijgt daar bericht van. Over de uitslag wordt niet gecommuniceerd.

De afspraken met de gelukkigen worden vervolgens in een formele Verklaring vastgelegd.