Groninger voetbalglorie herleeft in Hoogezand

Wie van Groninger voetbal nostalgie houdt, kan op zaterdag 22 september het hart ophalen op het sportpark van de voetbalvereniging Hoogezand. Daar spelen oud-profs van BV Veendam en FC Groningen tegen elkaar voor een goed doel. De opbrengst gaat naar de John Schokker Foundation die jonge sporttalenten uit de regio Groningen ondersteunt in hun verdere ontwikkeling.

Vele bekende oud-spelers hebben al toegezegd. Op de lijst staan Evgeniy Levchenko, Hugo Alves, Richard Vennema, Martin Drenth, Angelo Cijntje, Ronald Steenge, Johan Tukker, Jan Veenhof, Melchior Schoenmakers, Marnix Kolder, Anne Mulder, Tieme Klompe, Arafath Heuvel, Antoine van der Linden, Arjan Blauw, Arjan Ebbinge, Marcel Roode, Edwin de Kruijff, Erwin Buurmeijer, Guus de Vries, Jan Slor, Lucien Kloetstra, Rene van de Duin, Johny Jansen, Robert Nieborg, Rene Alberts, Bert Stokkingdreef, Ronny Venema, Ale van der Meer en Bert Mooibroek.

Voor de teamleiders Rob McDonald (FC Groningen) en Joop Gall (BV Veendam) zal de opstelling van hun elftallen even puzzelen zijn, want vele spelers kwamen voor beide clubs uit. Scheidsrechter Henk Mulder geeft het beginsignaal om 19.00 uur.

Om het budget 2019 voor de talentvolle jeugdsporters te kunnen verhogen, wordt voor de wedstrijd een entree gevraagd van € 4. Ook zijn er een leuke activiteiten voor de jeugd en een verloting. Daar zijn fraaie prijzen mee te winnen.

De aanmelding voor ondersteuning van ambitieuze Groninger sporttalenten in 2019 loopt tot en met 30 september. Dat kan via het aanvraagformulier op deze website.

Benefiet Avond
Met hetzelfde doel organiseert de John Schokker Foundation voor bedrijfs- en sportleven een Benefiet Avond op 17 november bij MAKRO Groningen. De avondpresentatie gebeurt door Erben Wennemars. Het diner wordt omlijst met een gevarieerd programma met onder meer enkele artiesten, een forum over de jeugdsport in Groningen en een verloting waar bedrijven een sport clinic voor hun medewerkers kunnen winnen. Ook is er een film over enkele jonge sporters die dit jaar ondersteuning kregen van de Foundation. Alle informatie staat binnenkort op onze website.