De door de John Schokker Foundation gesteunde judoka Sarah Hector uit Scheemda heeft zondag in Hoofddorp het Topjudotoernooi Haarlemmermeer op haar naam geschreven. In de klasse tot 70 kilo was ze deze keer de sterkste. Alle vier partijen werden overtuigend binnen vier minuten gewonnen.

Het toernooi in Hoofddorp gold als meetmoment voor judoka’s in de leeftijdscategorie tot 18 jaar. Op deze toernooien kunnen punten worden verzameld om voor uitzending naar European Cadets Cups in aanmerking te komen. Tijdens het eerste meetmoment in Den Haag was er een bronzen medaille en het afgelopen weekend dus goud.

In januari volgt er een derde meetmoment in Eindhoven. Tussen Kerst en Oud en Nieuw gaat Sarah met een aantal andere judoka’s van Judoschool Veendam naar Berlijn voor een trainingsstage om zich voor te bereiden op het toernooi in Eindhoven. De reis ernaar toe en de trainingsstage is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de John Schokker Foundation die jonge, talentvolle sporters uit Groningen ondersteunt.

Op de foto: Sarah Hector als nummer 1 op het erepodium.