De oud-profs van FC Groningen en BV Veendam maakten er een amusante wedstrijd van zaterdagavond 22 september in Hoogezand. De mannen van geel-zwart wonnen zowaar met 4-2, maar daar had FC Groningen een verklaring voor. “Zij waren gemiddeld jonger, niet beter, hoor….” Na afloop in de kantine van het organiserende Hoogezand op De Kalkwijck ging het eerst daar dus over. Maar niet lang, want er werden vooral leuke en hilarische herinneringen opgehaald door de ongeveer 30 oud-profs en hun coaches Hans Westerhof (FC Groningen) en Joop Gall (BV Veendam). En de mannen wisten waar ze het over hadden, want het merendeel van hen speelde voor beide clubs.

Gastheer Hoogezand had het allemaal goed geregeld in samenwerking met Henk de Haan en Eddie Walda van de Commerciële Commissie van de John Schokker Foundation. Er was veel publiciteit geweest en toen scheidsrechter Henk Mulder het beginsignaal gaf, stonden er toch zo’n 200 mensen langs de lijn. Ondanks het natte weer en de concurrentie van het Mega Piraten Festival even verderop in Zuidbroek.

Makelaar John Schokker zelf was ook aanwezig en liet weten dat deze wedstrijd een jaarlijks weerkerend evenement moet worden. Wedstrijdlocatie wordt het dan gerenoveerde stadion van voormalig BV Veendam aan de Langeleegte.

Maar minstens zo belangrijk is natuurlijk dat de wedstrijd uit de entreegelden, een verloting en bijdragen van enkele sponsors van Hoogezand, het mooie bedrag van € 1.100 opbracht voor de Foundation. Dat geld komt in het budget 2019 voor jonge, ambitieuze sporttalenten uit de provincie Groningen. De aanmelding daarvoor sluit op zondag 30 september.